NIEUWLEUSEN – Oosterveen’s racing team heeft het team voor komend jaar rond. Nadat Joël Wienen er aan het eind van het seizoen een punt achter zette, moest het team op zoek naar een nieuwe rijder naast Dalfsenaar Manuel Wienen. Zaterdag werd de nieuwe coureur gepresenteerd bij ten Kate Racing Products. Het is de 32 jarige Kirsi Kainulainen uit Finland. Zij gaat uitkomen in de NK Supercup600 tijdens de OW cup races op een Yamaha die geprepareerd en ondersteund zal worden door de motorzaak uit Nieuwleusen.

Kirsi Kainulainen is geen onbekende in de racerij, in 2016 werd ze als vrouwelijke bakkenist samen met rijder Pekka Päivärinta wereldkampioen zijspannen, na een jaar daarvoor al als derde te zijn geëindigd. Afgelopen jaar werd ze in Assen nog verdienstelijk tweede tijdens de race om het WK zijspannen, waar ze dus al jaren regelmatig de strijd aanging met het Nederlandse zijspanduo Streuer/Koerts. Die tweede plaats was ook het eindresultaat van 2017 in de WK cyclus.

Op 12 jarige leeftijd begonnen op een 80 cc waarna ze als solo rijdster diverse goede resultaten behaalde op een 125 en 600 ccc machine. De 600 is geen onbekende klasse voor haar, in 2012 streed ze nog mee om het Fins kampioenschap en reed daarvoor ook in de overige Scandinavische landen. Snelheid en competitie is alles voor haar. In de winter gaat ze met de motor het ijs op voor ice racing en speedway. Ook op de ski’s glijdt ze vooraan mee de cross country. Voordat het seizoen eind maart gaat beginnen gaan de rijders met het team in Spanje de motoren tot in de finesses afstellen om daarna proberen mee te strijden in de top van het NK.